Υαλουρονικό άλας νατρίου για ενδαρθρική χρήση
Το SYNART είναι ένα βιοαποικοδομήσιμο και ισοτονικό αποστειρωμένο ενέσιμο τζελ, για ενδοαρθρική χρήση. Αποτελείται από ένα μεσαίου μοριακού βάρους υαλουρονικό οξύ (1,5-1,6x10 6 Dalton), που παράγεται από βακτήρια Streptococcus equi, παρασκευασμένο σε συγκέντρωση 20 mg/ml σε φυσιολογικό ρυθμιστικό διάλυμα.
Χαρακτηρίζεται από ιξωδοελαστικές ιδιότητες και βοηθά στην ομαλοποίηση του ιξώδους του αρθρικού υγρού που υπάρχει στην ενδοαρθρική κοιλότητα.
Είναι ένα υποκατάστατο του αρθρικού υγρού το οποίο, χάρη στις ιξωδοελαστικές και λιπαντικές του ιδιότητες, ευνοεί την αποκατάσταση των ρεολογικών καταστάσεων των αρθρώσεων, αλλοιωμένων σε περίπτωση εκφυλιστικών ή μετατραυματικών καταστάσεων. Το προϊόν έχει προστατευτική δράση στις αρθρώσεις και προάγει τη βελτίωση της λειτουργίας των αρθρώσεων και τη μείωση των επώδυνων συμπτωμάτων. Δρα μόνο στο επίπεδο της άρθρωσης στην οποία εγχέεται, χωρίς να ασκεί καμία συστηματική δράση.

Συστατικά
Υαλουρονικό νάτριο (20 mg/ml), χλωριούχο νάτριο, μονοβασικό διένυδρο φωσφορικό νάτριο, διβασικό φωσφορικό νάτριο δωδεκαϋδρικό, ppi νερό

Αποθήκευση
Φυλάσσετε σε θερμοκρασία μεταξύ 2-25°C σε ξηρό μέρος στο αρχικό κουτί. Προστατέψτε από το φως, τη ζέστη και τον παγετό.

Συσκευασία που περιέχει μια σύριγγα 80 mg ή 60mg προγεμισμένη με 4 ml πυρετογόνου γέλης, αποστειρωμένη με υγρή θερμότητα.

Τρόπος χρήσης
Αφαιρέστε τυχόν υγρό από την άρθρωση πριν από την ένεση του SYNART. Η ίδια βελόνα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση της συλλογής και την ένεση. Αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυμμα από τη σύριγγα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφύγετε την επαφή με το άνοιγμα. Βιδώστε σταθερά τη βελόνα (με διάμετρο μεταξύ 18 και 22 G) στο κολάρο κλεισίματος τύπου luer ακολουθώντας τις οδηγίες. Πριν από την ένεση, αντιμετωπίστε το σημείο με κατάλληλο απολυμαντικό. Ενέσετε το SYNART χρησιμοποιώντας άσηπτη τεχνική. Κάντε την ένεση μόνο στην κοιλότητα της άρθρωσης.
Συνιστάται η διεξαγωγή ενός αρχικού κύκλου τριών συνεδριών θεραπείας, σε διαστήματα μιας εβδομάδας η μία από την άλλη, ακολουθούμενες ενδεχομένως από συνεδρίες συντήρησης σύμφωνα με την ιατρική συνταγή.

Οδηγίες για τη συναρμολόγηση της βελόνας στη σύριγγα:
- Ξεβιδώστε προσεκτικά το καπάκι από το άκρο της σύριγγας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφύγετε την επαφή με το άνοιγμα.
- Πιάστε απαλά το προστατευτικό της βελόνας και στερεώστε τη βελόνα στο εξάρτημα luer-lock, βιδώνοντας σταθερά μέχρι να αισθανθείτε μια ελαφριά αντίθλιψη για να εξασφαλίσετε στεγανή σφράγιση και να αποτρέψετε τη διαρροή της γέλης κατά τη χορήγηση.

Προειδοποιήσεις
Το SYNART ενδείκνυται μόνο για ενδοαρθρικές ενέσεις και πρέπει να χορηγείται μόνο από γιατρό που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στην τεχνική της ενδοαρθρικής ένεσης.
Πριν από τη χρήση, ελέγξτε την ακεραιότητα της σύριγγας και την ημερομηνία λήξης. Μη χρησιμοποιείτε βελόνες άλλες από αυτές που υποδεικνύονται.
Να μη χρησιμοποιείται παρουσία μολυσμένης ή σοβαρής φλεγμονής άρθρωσης Η διήθηση πρέπει να αποφεύγεται σε περίπτωση ενεργών λοιμώξεων ή φλεγμονωδών δερματικών καταστάσεων κοντά στο σημείο της διήθησης.
Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.
Η θεραπεία δεν συνιστάται για παιδιά.
Συνιστάται, μετά την ενδοαρθρική ένεση, να αποφεύγονται οι σωματικές δραστηριότητες που είναι απαιτητικές για την άρθρωση και να επαναλαμβάνονται οι κανονικές δραστηριότητες μετά από μερικές ημέρες.
Προϊόν μιας χρήσης: η ποιότητα και η στειρότητα είναι εγγυημένες μόνο εάν η σύριγγα είναι σφραγισμένη. Οποιοδήποτε υπόλειμμα πρέπει να απορριφθεί και να μην επαναχρησιμοποιηθεί, ούτε καν μετά από νέα αποστείρωση.
Εάν η συσκευασία είναι ανοιχτή ή κατεστραμμένη, μην τη χρησιμοποιείτε. Η πλήρης σύριγγα με τη βελόνα θα πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση, ακόμα κι αν το διάλυμα δεν έχει χορηγηθεί πλήρως.
Αποφύγετε την επαφή μεταξύ του SYNART και ενώσεων τεταρτοταγούς αμμωνίου (όπως διαλύματα χλωριούχου βενζαλκονίου).
Μερικές παροδικές παρενέργειες μπορεί να εμφανιστούν μετά την ένεση του προϊόντος, όπως πόνος, δυσκαμψία, αισθήσεις θερμότητας, ερυθρότητα ή πρήξιμο. Αυτές οι δευτερεύουσες εκδηλώσεις μπορούν να ανακουφιστούν με την εφαρμογή πάγου στην άρθρωση που έχει υποστεί θεραπεία. Συνήθως εξαφανίζονται μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, επικοινωνήστε με έναν γιατρό. Οποιεσδήποτε άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες που σχετίζονται με την ένεση SYNART θα πρέπει να αναφέρονται στον γιατρό σας.

Hyaluronic Acid Sodium Salt (2%) 80mg / 4ml & 60mg / 4ml

Το SYNART είναι ένα υποκατάστατο του αρθρικού υγρού, το οποίο, χάρη στις ιξωδοελαστικές και λιπαντικές του ιδιότητες, βοηθά στη βελτίωση των ρεολογικών συνθηκών των αλλοιωμένων αρθρώσεων σε περίπτωση εκφυλιστικών ή μετατραυματικών ασθενειών.

- ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Ενδείκνυται σε ασθενείς με εκφυλιστική νόσο των αρθρώσεων με πόνο και περιορισμένη κίνηση των αρθρώσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε προχωρημένη αρθροπάθεια

- ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ: Συνιστάται η χορήγηση του SYNART ως 1 ένεση μία φορά το χρόνο στην άρθρωση χρησιμοποιώντας κατάλληλη αποστειρωμένη βελόνα. Η συχνότητα της ένεσης μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις ανάγκες.

- ΜΟΡΙΑΚΟ ΒΑΡΟΣ: 1,5-1,6×10^6 Dalton Χάρη στην υψηλή ρευστότητά του, η απουσία πόνου μετά την εφαρμογή είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που το διακρίνει από άλλα.

- ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά κατά τη ζύμωση, η ανοχή του ασθενούς μετά την εφαρμογή είναι στο υψηλότερο επίπεδο.

- ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Αποθηκεύστε το SYNART σε ξηρό μέρος και στο αρχικό του κουτί σε θερμοκρασίες μεταξύ 2 και 25°C (36 – 77°F). Προστατέψτε από το φως, τη ζέστη και τον παγετό.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΟ.


ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Εγγραφή Νέου Λογαριασμού

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό;
Σύνδεθείτε Ή Επαναφέρατε τον κωδικό