Η γκάμα των επιδέσμων ψύξης Physicool λειτουργεί με μια απλή αρχή: αντλεί γρήγορα τη θερμότητα από έναν τραυματισμό για να ψύχει τους ιστούς και να προάγει την επούλωση. Το Physicool λειτουργεί προωθώντας την ταχεία εξάτμιση στο σημείο του τραυματισμού για να μειώσει γρήγορα τις θερμοκρασίες.

Καθώς συμβαίνει η εξάτμιση, τα πιο καυτά σωματίδια χάνονται πρώτα, αφήνοντας πίσω ψυχρότερα σωματίδια - γι' αυτό ο ατμός από το βραστήρα σας είναι πιο καυτός από το βραστό νερό μέσα.
Τα προϊόντα μας περιέχουν αλκοόλες που εξατμίζονται γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου, δίνοντας ένα στιγμιαίο δροσιστικό αποτέλεσμα. Το ψυκτικό υγρό εξατμίζεται τραβώντας τη θερμότητα από το σημείο του τραυματισμού μέχρι τους βαθύτερους μύες. Η αγωγή της θερμότητας από τους μύες, στο δέρμα, μετά στον επίδεσμο και το ψυκτικό υγρό σημαίνει ότι η θερμότητα αναρροφάται συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί όλο το ψυκτικό.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΨΥΞΗ
Οι ιατροί συνιστούν να εφαρμόζεται πάγος μόνο σε τραυματισμό για μέγιστο 20 λεπτά τη φορά, με περίοδο ανάπαυσης μεταξύ της ίδιας διάρκειας. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί το κάψιμο του πάγου και η βλάβη στα νεύρα του δέρματος.
Επειδή το Physicool απομακρύνει τη θερμότητα με εξάτμιση, αντί να μειώνει τη θερμοκρασία του ιστού περιβάλλοντάς τον με ψυχρότερη μάζα, μπορεί να εφαρμόζεται συνεχώς. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε ώρες δροσιάς, βοηθώντας στη διαχείριση του πόνου και του πρηξίματος.
Οι επίδεσμοί μας χρησιμοποιούν επίσης τεχνολογία ανοιχτών κυψελών για τη σύνδεση του ψυκτικού στην ύφανση του επιδέσμου και τη διασφάλιση της συνεχούς επαφής του με το δέρμα.

ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το Physicool έχει δοκιμαστεί κλινικά σε μια μελέτη από τους Mumit et al το 2015, η οποία έδειξε ότι ήταν πιο αποτελεσματικό στη βοήθεια ασθενών μετά από χειρουργική επέμβαση στο γόνατο από τις υπάρχουσες θεραπείες.
Τα βασικά ευρήματα από τη μελέτη περιελάμβαναν:
Το Physicool βελτιώνει τον πόνο και το ROM στην οξεία μετεγχειρητική φάση μετά από ολική αρθροπλαστική γόνατος
Αποδεικνύεται ότι είναι πιο αποτελεσματικό στη μείωση του πόνου και στην αύξηση του ROM στο γόνατο και επίσης πολύ πιο οικονομικό σε σύγκριση με το σύστημα Cryocuff
Το Physicool είναι εύκολο να το εφαρμόσει η πλειοψηφία των ασθενών
Επιτρέπει στους ασθενείς να κινητοποιηθούν χωρίς να αφαιρέσουν τον επίδεσμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα από τους ίδιους τους ασθενείς..
ση. Το Physicool λειτουργεί προωθώντας την ταχεία εξάτμιση στο σημείο του τραυματισμού για να μειώσει γρήγορα τις θερμοκρασίες.
Καθώς συμβαίνει η εξάτμιση, τα πιο καυτά σωματίδια χάνονται πρώτα, αφήνοντας πίσω ψυχρότερα σωματίδια - γι' αυτό ο ατμός από το βραστήρα σας είναι πιο καυτός από το βραστό νερό μέσα.
Τα προϊόντα μας περιέχουν αλκοόλες που εξατμίζονται γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου, δίνοντας ένα στιγμιαίο δροσιστικό αποτέλεσμα. Το ψυκτικό υγρό εξατμίζεται τραβώντας τη θερμότητα από το σημείο του τραυματισμού μέχρι τους βαθύτερους μύες. Η αγωγή της θερμότητας από τους μύες, στο δέρμα, μετά στον επίδεσμο και το ψυκτικό υγρό σημαίνει ότι η θερμότητα αναρροφάται συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί όλο το ψυκτικό.

ΤΟ PHYSICOOL ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ
Το Physicool είναι μια θεραπεία αθλητικών τραυματισμών και απαραίτητη για το κιτ-τσάντα. Χρησιμοποιείται από λάτρεις των σπορ, αθλητές, θεραπευτές και προπονητές. Το Physicool χρησιμοποιείται για τη θεραπεία οξέων τραυματισμών ή χρησιμοποιείται συστηματικά κατά τη διάρκεια της προπόνησης για αποκατάσταση. Το Physicool έχει γίνει ένα αξιόπιστο απαραίτητο εργαλείο αποκατάστασης, δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές και τους λάτρεις του αθλητισμού να αναρρώνουν πιο γρήγορα, να προπονούνται πιο σκληρά και να φτάσουν στο μέγιστο της απόδοσης.
Χρησιμοποιούμε τον επίδεσμο ψύξης για να βοηθήσουμε την ανάρρωση. Το Physicool μειώνει σημαντικά το πρήξιμο και τη φλεγμονή, μειώνοντας τον πόνο, ενώ παράλληλα βοηθά στην επιτάχυνση της διαδικασίας αποκατάστασης – φέρνοντας τους παίκτες στα πόδια τους πιο γρήγορα.
- Dan Martin, Επικεφαλής Ιατρικών Υπηρεσιών, Bristol Rugby Club.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ
Η θεραπεία ψύξης (γνωστή ως κρυοθεραπεία) χρησιμοποιείται στη θεραπεία αθλητικών τραυματισμών για τη μείωση της θερμοκρασίας των ιστών, της ροής του αίματος, του πόνου και του μεταβολισμού στην πληγείσα περιοχή. Είναι μια καλά ερευνημένη θεραπεία, ιδιαίτερα για τραυματισμούς μαλακών ιστών, όπως διαστρέμματα και θλάσεις.
Όταν συμβαίνει τραυματισμός, υπάρχει φλεγμονή και πόνος. Οίδημα (πρήξιμο) εμφανίζεται λόγω αύξησης της τοπικής ροής αίματος στο τραυματισμένο σημείο. Η εφαρμογή του επιδέσμου ψύξης Physicool μειώνει τη θερμοκρασία των ιστών γύρω από το τραυματισμένο σημείο με αποτέλεσμα τη στένωση των τοπικών αιμοφόρων αγγείων. Επομένως μειώνοντας τη ροή του αίματος και το πρήξιμο, θεραπεύεται η τραυματισμένη περιοχή. Η μείωση της ποσότητας του οιδήματος από νωρίς θα μειώσει τον πόνο καθώς οι νευρικές απολήξεις στο σημείο του τραυματισμού δεν θα είναι τόσο συμπιεσμένες. Επομένως, όσο πιο γρήγορα χρησιμοποιείται το Physicool για τη θεραπεία ενός αθλητικού τραυματισμού, τόσο μεγαλύτερο το όφελος και ταχύτερη η αποκατάσταση.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Η θεραπεία ψύξης χρησιμοποιείται για τη μείωση του χρόνου αποκατάστασης ως μέρος ενός προγράμματος αθλητικής αποκατάστασης. Το Physicool χρησιμοποιείται με επιτυχία μετά τον αγώνα ή κατά την διαρκεία του αγώνα για την ψύξη και τη συμπίεση των μυών-στόχων. Αυτό προσφέρει τα οφέλη για την αποκατάσταση των μυών ενός παγόλουτρου, αλλά χωρίς το παγωμένο νερό και τον ψυχρό πόνο. Το Physicool χρησιμοποιείται για να επιταχύνει την ανάρρωση, να μειώσει και να ανακουφίσει τον μυϊκό πόνο.
Αν και η σύντομη σε διάρκεια θεραπεία ψύξης είναι αποτελεσματική με λίγες επιπλοκές ή παρενέργειες, η παρατεταμένη εφαρμογή με τον πάγο (πάγος, παγοθήκες, παγοθήκες) θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες, όπως κρυοπαγήματα και τραυματισμούς νεύρων (Swensen, 1996 ). Υπάρχουν ενδείξεις ότι ακόμη και η εφαρμογή πάγου τυλιγμένου σε μια πετσέτα μπορεί να οδηγήσει σε κρυοπαγήματα (Graham, 2000). Το Physicool παρέχει μια πολύ ασφαλέστερη εναλλακτική λύση στην ψύξη σε σχέση με τα προϊόντα με βάση τον πάγο.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Kennet J, Hardaker N, Hobbs S, Selfe J; Αποτελεσματικότητα ψύξης 4 κοινών κρυοθεραπευτικών παραγόντων
Swenson C, Swärd L, Karlsson J; Η κρυοθεραπεία στην αθλητική ιατρική. Scand J Med Sci Sports, 1996 Aug;6(4):193-200. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8896090
Graham CA, Stevenson J, Frozen chips: μια ασυνήθιστη αιτία σοβαρού τραυματισμού από κρυοπαγήματα, Br J Sports Med 2000;34:382-383 http://bjsm.bmj.com/content/34/5/382.abstract

PHYSICOOL ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Το Physicool χρησιμοποιείται επί του παρόντος στο NHS, ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικά ιατρεία και από επαγγελματίες υγείας για τη μείωση του πόνου, του οιδήματος και της φλεγμονής σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.
Αναζητούμε πάντα νέους τρόπους βελτίωσης της μετέπειτα φροντίδας των ασθενών. Το Physicool μειώνει τον πόνο του ασθενούς και τον επαναφέρει στο σπίτι πιο γρήγορα. Το Physicool όχι μόνο κινητοποιεί τους ασθενείς πιο γρήγορα από το Cryocuff(Συσκευή πάγου), είναι επίσης το ένα τρίτο του κόστους.
- Dr. Simon Garrett, Consultant Trauma & Orthopedic Surgeon, Dorchester County Hospital NHS Trust
Το ενσωματωμένο κρύο και συμπίεση είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βοηθά στη μείωση του οιδήματος και στην ανάκτηση του εύρους κίνησης. Η περιχειρίδα κρυοθεραπείας που τροφοδοτείται από τα ρεζερβουάρ αντικατέστησε τις θεραπείες με βάση τον πάγο. Τώρα, λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρονται, οι χειρουργοί και οι θεραπευτές υιοθετούν το Physicool ως την προτιμώμενη συσκευή κρυοθεραπείας.
Τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν το Physicool με ιδιαίτερη επιτυχία μετεγχειρητικά σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε αντικατάσταση γόνατος. Κάθε επίδεσμος έρχεται προεπεξεργασμένος σε Ψυκτικό υγρό (αλκοόλες που εξατμίζονται ταχέως). Όταν τοποθετείται σε ένα άκρο, το Ψυκτικό εξατμίζεται απορροφώντας λανθάνουσα θερμότητα – απομακρύνοντας το πρήξιμο και τη φλεγμονή από την περιοχή.
Ο επίδεσμος κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας μια πλέξη ανοιχτών κυψελών που λειτουργεί ως αγωγός για το Ψυκτικό και προσφέρει 2 έως 3 ώρες ψύξης πριν στεγνώσει. Οι επίδεσμοι μπορούν στη συνέχεια να επαναεμποτιστούν για να παρέχουν συνεχή ψύξη. Το Physicool δεν χρειάζεται προηγούμενη ψύξη.
Λόγω της αρχικής επιτυχίας που επιτεύχθηκε μετά την ολική αρθροπλαστική γόνατος (Garrett, 2012); το Physicool χρησιμοποιείται τώρα για την ενίσχυση της μετεγχειρητικής αποκατάστασης των ασθενών σε όλα τα μέρη του σώματος, τραύματα, φλεγμονές αρθρώσεων, αιμάτωμα και ρευματοειδή αρθρίτιδα.

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Χωρίς τους σχετικούς κινδύνους των θεραπειών με βάση τον πάγο, το Physicool έχει αποδειχθεί ότι ξεπερνά τις υπάρχουσες κρυοθεραπείες. Το 2012 ο κ. A. Mumith MRCS, ο κ. M Barrett MRCS και ο κ. S. Garrett FRCS (Tr&Orth) διεξήγαγαν μια εγκεκριμένη, μη εμπορική μελέτη για να συγκρίνουν την αποτελεσματικότητα του Physicool με το σύστημα ψύξης Cryo Cuff σε ασθενείς Ολικής Αρθροπλαστικής Γόνατος (TKA). . Η μέθοδος χρησιμοποίησε μια τυχαιοποιημένη μελέτη με αριθμό 80 νοσοκομειακών ασθενών (40 ανά ομάδα). Όλα τα TKA έγιναν από έναν μόνο χειρουργό χρησιμοποιώντας προεπιλεγμένες χειρουργικές τεχνικές.
Οι συσκευές ψύξης τοποθετήθηκαν την 1η μετεγχειρητική ημέρα. Οι βαθμολογίες πόνου VAS και το εύρος κίνησης καταγράφηκαν πριν από την ψύξη και μετά από 30 λεπτά ψύξης. Τα αποτελέσματα λήφθηκαν για την 1η και 2η μετεγχειρητική ημέρα μετά την οποία οι ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.Δοκιμή Physicool Range of Movement Dorset NHS Hospital
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Την πρώτη μετεγχειρητική ημέρα, η ομάδα Physicool είχε 20,38° βελτίωση στο εύρος κίνησης, η οποία ήταν 65% μεγαλύτερη από αυτή που επιτεύχθηκε από την ομάδα Cryo/Cuff και η βαθμολογία πόνου VAS της ομάδας Physicool μειώθηκε κατά 44% περισσότερο από ό,τι είχε επιτευχθεί από την ομάδα Cryo/Cuff.
Τη δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα, η ομάδα Physicool είχε βελτίωση στο εύρος κίνησης 83% μεγαλύτερη από αυτή που επιτεύχθηκε από την ομάδα Cryo/Cuff και η βαθμολογία πόνου VAS της ομάδας Physicool μειώθηκε κατά 116% σε σύγκριση με τη μείωση που επιτεύχθηκε από την ομάδα Cryo /Cuff Group.
Αν και υπάρχουν προσωπικές ενδείξεις ότι η ομάδα Physicool συνέχισε να έχει καλύτερη απόδοση από την ομάδα Cryo/Cuff μετά την έξοδο των ασθενών, αυτή η βελτίωση δεν μπορούσε να ποσοτικοποιηθεί ως μέρος αυτής της πρώτης μελέτης.
Για τους σκοπούς της μελέτης, η ψύξη και για τις δύο ομάδες περιορίστηκε σε δύο συνεδρίες των 30 λεπτών την ημέρα. Σε κανονική χρήση, ένα σημαντικό πλεονέκτημα της χρήσης του Physicool είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ μεγαλύτερες περιόδους από ό,τι θα ήταν δυνατό για το Cryo/Cuff επειδή το Physicool δεν περιορίζει την περιπατητική κίνηση, ο επίδεσμος μπορεί να παραμείνει και θα κρυώνει για έως και δύο ώρες προτού εξατμιστεί όλο το ψυκτικό και το ψυκτικό μπορεί στη συνέχεια να συμπληρωθεί ή να επαναεμποτιστεί χρησιμοποιώντας το σπρέι Physicool Coolant.
Υπάρχει η προσδοκία ότι σε κανονική κλινική χρήση, τόσο πριν όσο και μετά την έξοδο, οι ασθενείς θα είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν το Physicool πιο συχνά και για μεγαλύτερες περιόδους από ό,τι θα σκέφτονταν να χρησιμοποιήσουν το Cryo/Cuff και είναι πιθανές οι βελτιώσεις στο εύρος κίνησης και η ανακούφιση από τον πόνο να είναι ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που επιτεύχθηκε σε αυτή την ελεγχόμενη μελέτη.

PHYSICOOL: Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ PHYSICOOL
Το Physicool είναι ένας μοναδικός ψυκτικός επίδεσμος εμποτισμένος με ταχέως εξατμιζόμενες αλκοόλες. Όταν ο επίδεσμος τυλιχτεί γύρω από ένα άκρο ή μέρος του σώματος, οι αλκοόλες θα αντιδράσουν στη θερμότητα του σώματος και θα εξατμιστούν. Αυτή η διαδικασία εξάτμισης αντλεί θερμότητα από τον τοπικό υποκείμενο ιστό. Ενώ ο βαθύς ιστός ψύχεται, η ταυτόχρονη συμπίεση θα τροποποιήσει τη φλεγμονώδη απόκριση, βοηθώντας την επούλωση και την ανάρρωση.

ΘΕΡΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ
Έρευνα με χρήση θερμογραφικής απεικόνισης δείχνει ότι κατά την εφαρμογή του επίδεσμου Physicool στο πόδι, η θερμοκρασία του ιστού μειώνεται κατά 10°C μετά από 10 λεπτά (εικόνα 4) και συνεχίζει να πέφτει.


Εικόνα 1. Θερμοκρασία πριν την άσκηση
Εικόνα 2. Θερμοκρασία μετά από 15 λεπτά μέτριας άσκησης – χωρίς επίδεσμο
Εικόνα 3. Θερμοκρασία που λήφθηκε 5 λεπτά μετά την εφαρμογή του επίδεσμου
Εικόνα 4. Θερμοκρασία 10 λεπτά μετά την εφαρμογή του επίδεσμου – παρουσιάζοντας πτώση 7°C
Εικόνα 5. Θερμοκρασία 15 λεπτά μετά την εφαρμογή του επίδεσμου – παρουσιάζοντας πτώση 10+°C
Εικόνα 6. Θερμοκρασία 60 λεπτά μετά την αφαίρεση του επίδεσμου. Ο επίδεσμος εφαρμόστηκε για 30 λεπτά
Κάθε επίδεσμος θα διευκολύνει την ψύξη για έως και 2 ώρες. Τα πλεονεκτήματα ψύξης του Physicool ξεπερνούν αυτά των παγοκύστων, των σπρέι ή των τζελ.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΨΥΞΗΣ ΜΕ ΤΑΧΕΙΑ ΕΞΑΤΜΙΣΗ
Η εξάτμιση είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει ένα υγρό που μετατρέπεται σε αέριο. Όταν ένα υγρό εξατμίζεται χάνει πρώτα τα θερμότερα σωματίδια και τα υπόλοιπα σωματίδια είναι πιο ψυχρά. Το ψυκτικό υγρό στον επίδεσμο απομακρύνει τα θερμότερα σωματίδια, τη θερμότητα και τη φλεγμονή, από τους βαθύτερους ιστούς, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την ψύξη.


ΨΥΞΗ PHYSICOOL ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ
Ο επίδεσμος Physicool έχει αναπτυχθεί επιστημονικά για να δεσμεύει το ψυκτικό υγρό στην επιφάνεια του επιδέσμου και να διασφαλίζει τη διαρκή παροχή του για δύο ώρες και περισσότερο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της μοναδικής πλέξης του επιδέσμου, που χρησιμοποιεί τεχνολογία ανοιχτών κυψελών, που παγιδεύει το ψυκτικό υγρό στα «κελιά» και απελευθερώνει ένα συνεχές αποτέλεσμα ψύξης.Περισσότερο ψυκτικό υγρό μπορεί να ψεκαστεί απευθείας στον επίδεσμο εάν απαιτείται μεγαλύτερη περίοδος ψύξης. Δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε τον επίδεσμο για να το κάνετε αυτό, λόγω της εξαιρετικής δεσμευτικής δράσης του Physicool.

ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η κρυοθεραπεία (θεραπεία ψύξης) χρησιμοποιείται ευρέως ως ευεργετική θεραπεία τόσο στην έγκαιρη αντιμετώπιση όσο και στην αποκατάσταση τραυματισμών μαλακών ιστών (Kennett, 2007). Η θερμοκρασία των υποκείμενων ιστών μειώνεται με την απομάκρυνση της θερμότητας μακριά από το σώμα για να επιτευχθεί ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα, μειώνοντας την θερμοκρασία των ιστών, της ροής του αίματος, του πόνου και του μεταβολισμού στην πληγείσα περιοχή. Όταν το Physicool χρησιμοποιηθεί σωστά, ο επίδεσμος θα είναι ζεστός στο άγγιγμα του εξωτερικού του μέρους. Αυτό δείχνει ότι το ψυκτικό υγρό εξατμίζεται και απομακρύνει τη θερμότητα από την πληγείσα περιοχή.
Μετά την αφαίρεση του επιδέσμου Physicool, η διαδικασία ψύξης εντός των βαθύτερων ιστών θα συνεχιστεί καθώς το δέρμα και οι επιφανειακοί ιστοί ξαναθερμαίνονται αντλώντας θερμότητα από τους βαθύτερους ιστούς. Αυτό μεταφέρει την ψύξη στους υποκείμενους ιστούς (Kennet, 2007).
Η κρυοθεραπεία έχει πολλά τεκμηριωμένα πλεονεκτήματα, όπως:

  • Αποτελεσματική μείωση του πόνου και του οιδήματος, με λίγες επιπλοκές (Swensen, 1996)
  • Τοπικό αναλγητικό αποτέλεσμα γύρω από την πληγείσα περιοχή που βοηθά στον έλεγχο του πόνου (Bleakley, 2007)
  • Μειώνει το οίδημα και το πρήξιμο των ιστών (Bleakley 2007)


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ:
Kennet J, Hardaker N, Hobbs S, Selfe J; Cooling Efficiency of 4 Common Cryotherapeutic Agents

ΣΥΜΠΙΕΣΗ
Σε αντίθεση με τα τζελ και τα σπρέι με βάση τον πάγο, το Physicool συνδυάζει συμπίεση και υποστήριξη με παρατεταμένη ψύξη. Η έρευνα δείχνει ότι τα θεραπευτικά οφέλη της κρύας θεραπείας ενισχύονται από την ταυτόχρονη συμπίεση της πληγείσας περιοχής (Capps, 2007). Ο στόχος της συμπίεσης είναι να σταματήσει η αιμορραγία και να μειωθεί το πρήξιμο. Η συμπίεση εφαρμόζεται για να περιοριστεί η ποσότητα οιδήματος (πρήξιμο ιστού) που προκαλείται από την απελευθέρωση υγρού από τα κατεστραμμένα τριχοειδή αγγεία στους περιβάλλοντες ιστούς. Ο έλεγχος της ποσότητας του φλεγμονώδους εξιδρώματος βοηθά στον έλεγχο της οσμωτικής πίεσης του υγρού των ιστών στην τραυματισμένη περιοχή (Bekerom, 2012).

Physicool - Πως εφαρμόζεται

Πώς λειτουργεί το Physicool; Ποια είναι τα οφέλη της γρήγορης εξάτμισης; Γιατί η γρήγορη εξάτμιση είναι καλύτερη από τον πάγο και άλλες μορφές κρύας θεραπείες;
Δείτε αυτό το σύντομο βίντεο για να μάθετε περισσότερα.

FAQ – ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθούν απαντήσεις σε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε σχετικά με τα προϊόντα μας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε απάντηση στην ερώτησή σας εδώ, στείλτε μας email στο info@nostrumiatrika.gr και θα χαρούμε να βοηθήσουμε περαιτέρω.
Ναί. Το Physicool είναι ειδικά σχεδιασμένο για να χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια αθλημάτων
Όχι, το Physicool δεν προκαλεί κανέναν ερεθισμό. Το Physicool έχει δοκιμαστεί εκτενώς σε ανθρώπους.
Ναι, ο επίδεσμος τελικά θα στεγνώσει σε 2 με 3 ώρες και ένας βαμβακερός επίδεσμος στήριξης μπορεί να μείνει με ασφάλεια, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οχι δεν μπορείς. Ο επίδεσμός μας είναι κατασκευασμένος από ειδικό 100% άβαφο βαμβάκι, το οποίο έχει τη δική του φυσική ελαστικότητα, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί με συμπίεση κατά την εφαρμογή.


Ο επίδεσμος Physicool έχει αναπτυχθεί επιστημονικά για να δεσμεύει το ψυκτικό στην επιφάνεια του επιδέσμου και να διασφαλίζει τη διαρκή παροχή του ψυκτικού για δύο με 3 ώρες. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της μοναδικής πλέξης του επιδέσμου που χρησιμοποιεί τεχνολογία ανοιχτών κυψελών που παγιδεύει το ψυκτικό υγρό στα «κελιά» και απελευθερώνει ένα συνεχές αποτέλεσμα ψύξης.

Ναι μπορείς. Πλύνετε το όπως θα κάνατε με έναν κανονικό βαμβακερό επίδεσμο στους 30 βαθμούς και στο πλυντήριο.

Στο σφραγισμένο πακέτο του, το Physicool θα διαρκέσει επ 'αόριστον, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για τη φροντίδα των πρώτων βοηθειών.

Ο επίδεσμος θα δώσει 2-3 ώρες ψύξης, όταν στεγνώσει τελείως μπορεί στη συνέχεια να εμποτιστεί ξανά και ξανά. Η καλύτερη πρακτική είναι να χρησιμοποιείτε τον επίδεσμο για τριάντα λεπτά τη φορά. Επειδή το Physicool απομακρύνει τη θερμότητα από το σώμα, θα συνεχίσετε να αισθάνεστε τα οφέλη ψύξης πολύ ώρα αφού αφαιρέσετε τον επίδεσμο.

Ένα μπουκάλι 500 ml θα δώσει περίπου επτά πλήρεις επαναφορτίσεις ενός επιδέσμου μεγέθους Α και πέντε έως έξι πλήρεις επαναφορτίσεις ενός επιδέσμου μεγέθους Β.

Ναι, το Coolant μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας στον επίδεσμο είτε είναι εφαρμοσμένος σε ένα άκρο είτε μέσα στο πακέτο.

Όχι. Μπορείτε να κρατήσετε το Physicool στο αυτοκίνητό σας, την τσάντα του γυμναστηρίου σας, ένα κιτ έκτακτης ανάγκης, οπουδήποτε και παντού. Ακόμα και στη ζέστη του καλοκαιριού, το Physicool είναι πάντα έτοιμο αμέσως τη στιγμή που το χρειάζεστε.

Όχι, γιατί το Physicool λειτουργεί με ταχεία εξάτμιση που απαιτεί τη ροή του αέρα. Η κάλυψη του επιδέσμου θα μειώσει την παροχή αέρα και τον ρυθμό εξάτμισης.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Εγγραφή Νέου Λογαριασμού

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό;
Σύνδεθείτε Ή Επαναφέρατε τον κωδικό